NEXTERA®: een nieuw tijdperk voor vleesvervangers

NEXTERA® heeft de textuur van vlees, de smaak én is even voedzaam. Een revolutie op het gebied van culinaire vleesvervangers. Zo dicht bij het origineel dat je er zelfs de grootste vleesliefhebber mee omverblaast. 

Een unieke combinatie van eiwitten

Met voornamelijk nieuwe extrusietechnieken creëren we een mondgevoel en smaakbeleving die doen watertanden. Volledig plantaardig én duurzaam. NEXTERA® is niet gebonden aan een specifiek plantaardig eiwit. We combineren alternatieve eiwitbronnen zoals erwten, soja of tarwe tot een ongezien resultaat.

Waarom kiezen voor NEXTERA®

  • Gedragen door baanbrekend onderzoek naar alternatieve proteïnen, ondersteund door moederbedrijf Solina
  • Apollo heeft jarenlange ervaring met vleesbereidingen: smaak zit in ons DNA
  • In een mum van tijd maak je voor elk gerecht een plantaardig alternatief
  • NEXTERA® biedt een optimale voedzaamheid, met voldoende proteïnen en vezels

NEXTERA®, een product van Solina

NEXTERA® is Solina’s nieuwste innovatie op gebied van vleesvervangers. Solina is het industriële moederbedrijf van het foodservicemerk Apollo. Met NEXTERA® dragen we ons steentje bij aan een meer duurzame wereld én komen we tegemoet aan nieuwe verwachtingen van de consument. 

Met NEXTERA® tillen we vleesvervangers naar het volgende niveau. Zo bouwt elke chef aan een duurzaam culinair universum

Mario Creteur, technical advisor bij Solina

Schakel cookies in om toegang te krijgen tot deze inhoud

Klassiek of net exotisch

Met NEXTERA® maak je voor elke klassieker een plantaardig alternatief. Of ga je net creatief aan de slag met een exotische inslag. NEXTERA® leent zich perfect voor een breed scala aan gerechten. Laat je inspireren door onze recepten. 

Vol-au-vent in een plantaardig jasje

Met NEXTERA® serveer je deze Belgische klassieker volledig vegetarisch. NEXTERA® strips hebben dezelfde vezelige en malse structuur als echte kip. 

Wok sechuan: pittig én duurzaam

Consumenten zijn verzot op de Aziatische keuken. Terecht. Als dat ook nog zonder vlees kan, maar met dezelfde hartige en volle smaak, ideaal toch? 

Lekker & gezond: maak de perfecte buddha bowl!

Er zijn geen regels bij het samenstellen van een buddha bowl. Je schikt kleurrijke ingrediënten in een kom en kiest wat je zelf lekker vindt. NEXTERA® pulled pale is de ideale eiwitbron: gezond, lekker én plantaardig. 

Duurzaam en gezond

‘Vastgeroeste vleeseters zweren bij smaak, vegetariërs bij principes’, aldus het cliché. NEXTERA®  bewijst dat de twee perfect samengaan. We streven ernaar dat onze ingrediënten van duurzame herkomst zijn. Met respect voor de planeet. 

NEXTERA® is minstens even voedzaam als een standaard vleesproduct. We kiezen altijd voor de meest gezonde optie. Zo zetten we een product neer met een hoog gehalte aan proteïnen, veel vezels en bijzonder weinig verzadigde vetten.  

Experimenteer zelf met NEXTERA®  

Met NEXTERA® trekken we alle registers open en brengen we de smaak- en duurzaamheidsrevolutie naar je bord. Kriebelt het al om het zelf uit te proberen? Ontdek al onze plantaardige producten om jouw professionele op de kaart te zetten. 

Ontdek alle producten van NEXTERA®