Vegan Chili Sin Carne
- Vegan
Our products for the recipe
Ingredients
10 person(s)
- 300 ml zonnebloemolie, voor geahtk en om in te bakken (mag ook arachide- of raapolie zijn)
- 1200 ml ijskoud water (moet echt ijswater zijn voor goede binding)
- 1 kg kidney bonen gekookt, uitgelekt (uit blik zijn prima geschikt)
- 2 rode paprika's
- 2 grote, rode uien
- 600 gr VEGANMIX BASIS ROOD
- 1 fles APOLLO PROFESSIONAL TOMATENCHUTNEY SAUS
- 10 gr APOLLO PROFESSIONAL PAPRIKAPOEDER SMOKED
- 10 gr APOLLO PROFESSIONAL CHILLIPOEDER USA
- 50 gr APOLLO PROFESSIONAL KNOFLOOKPUREE
Preparation
- Doe de VEGANMIX BASIS ROOD in een mengkom en voeg de zonnebloemolie toe en meng dit.
- Voeg hierna de PAPRIKAPOEDER SMOKED, de CHILLIPOEDER USA en de KNOFLOOKPUREE toe aan de veganmix en meng dit goed door elkaar
- Voeg hierna het ijswater toe en meng alles goed door elkaar tot een stevige massa.
- Snijd de uien in blokjes, doe dit ook met de paprika's.
- Bereiding: verhit de overgebleven 100 ml olie in een grote pan, voeg de ui en paprikablokjes toe en laat mooi aanfruiten. Voeg het gehakt toe en roerbak het geheel. Rul het gehakt met behulp van een vork.
- Voeg de fles TOMATENCHUTNEY toe aan het geheel, roer even door en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de uitgelekte bonen toe.
- Check de chili of het goed op smaak is, voeg eventueel nog wat zout of chilipeper toe naar smaak.
Tip 1: De gemaakte producten met de Veganmix 3 uur laten hydrateren al voor het gebruik/consumeren.
Tip 2: Voeg vlak voor het serveren eventueel vers gesneden koriander toe.
Tip 3: Serveer de chili in een wrap, in een deegbakje of als maaltijd met bijv. rijst of een aardappel of groenten puree. Ook lekker met tortillachips met wat creme fraiche en limoensap.
Informations mentioned concerning allergens only applies to Apollo's herbs and spices and others Apollo's products. Our recipes are given for informational and non-binding purposes