
Lauwe salade van bietjes, gegrilde peer en chorizo
- Klassieke gerechten en hoofdelementen
- Varkensvlees
Our products for the recipe
Ingredients
10 person(s)
- 2,5 kg bietjes, gemengde kleuren
- 5 l water
- 500 g chorizo
- 30 g luikse stroop
- 4 stuks peren, harde soort nemen
- 50 g verse platte peterselie, fijn gehakt
- 125 g manchego, geschaafd
- 100 g hele amandelen
- 2 stuks sap van limoen
- 100 g GROENTEBOUILLON
- 200 g CARPACCIO DRESSING
- 100 g WOKSAUS TERIYAKI
- 25 g PEPER VIERSEIZOENEN
- 25 g ZEEZOUT GROF
Preparation
- Plaats een kom met water op het vuur, breng aan de kook en los de GROENTEBOUILLON erin op, kook de bietjes apart tot ze net gaar zijn, laat ze apart even afkoelen en pel ze dan, snij ze in gewenste vorm voor de salade.
- Snij de chorizo in grove stukken en bak tot ze krokant zijn in wat olijfolie, neem ze uit de pan en laat de amandelen even bakken in de chorizo-olie.
- Schil de peren, snij in partjes, marineer even in de woksaus en grill ze in een hete pan.
- Meng de BASIS DRESSING OLIVA met de Luikse stroop en limoensap.
- Breng alles samen tot een mooie salade en werk af met de manchego en het PEPER en ZOUT.
Vermelde informatie met betrekking tot allergenen is alleen van toepassing op kruiden, specerijen en andere producten van Apollo. Onze recepten worden louter gegeven voor informatieve en niet-bindende doeleinden.