Tsukune - Japanse balletjes...

Tsukune - Japanse balletjes van kippengehakt met gekookte rijst

  • Kip / Gevogelte
  • Aperitiefhapjes, Klassieke gerechten en hoofdelementen

Ingredients

10 person(s)

  • 2 kg kippengehakt
  • 800 g Basmatirijst
  • 1,6 l water
  • 100 g peulen, lichtjes voorgekookt
  • 400 g WOKSAUS TERIYAKI
  • 50 g JAPANSE KRUIDENMELANGE NO ADDED SALT
  • 25 g SESAMZAAD GEPELD, geroosterd
  • 50 g GROENTEBOUILLON

Preparation

  1. Meng het kippengehakt met de WOKSAUS TERYAKI en de JAPANSE KRUIDENMELANGE, maak er balletjes van, bak ze aan in wat boter en sesamolie. Voeg nog wat van de saus toe als de balletjes bijna gaar zijn.
  2. Kook de rijst in het gezouten water, voeg er de GROENTEBOUILLON aan toe. Voeg de peulen net voor dresseren op de borden of kommetjes.

Tip: Tsukune wordt vaak geserveerd als een spiesje, kan hier ook perfect. Gebruik onze VEGANMELANGE WIT voor een veggie of vegan alternatief