Ingrediënten

10 Personen

  • 300 ml zonnebloemolie, voor geahtk en om in te bakken (mag ook arachide- of raapolie zijn)
  • 1200 ml ijskoud water (moet echt ijswater zijn voor goede binding)
  • 1 kg kidney bonen gekookt, uitgelekt (uit blik zijn prima geschikt)
  • 2 rode paprika's
  • 2 grote, rode uien
  • 600 g APOLLO PROFESSIONAL VEGANMELANGE ROOD
  • 1 fles APOLLO PROFESSIONAL TOMATENCHUTNEY SAUS
  • 10 g APOLLO PROFESSIONAL PAPRIKAPOEDER SMOKED
  • 10 g APOLLO PROFESSIONAL CHILLIPOEDER USA
  • 50 g APOLLO PROFESSIONAL KNOFLOOKPUREE

Bereiding

  1. Maak eerst het basis Vegangehakt door de VEGANMELANGE ROOD te mengen met het ijskoude water, 200 ml van de olie, de PAPRIKAPOEDER SMOKED, de CHILLIPOEDER USA en de KNOFLOOKPUREE. Meng goed tot een stevig gehakt. Zet koud voor minimaal 1 uur.
  2. Snijd de uien in blokjes, doe dit ook met de paprika's.
  3. Bereiding: verhit de overgebleven 100 ml olie in een grote pan, voeg de ui en paprikablokjes toe en laat mooi aanfruiten. Voeg het gehakt toe en roerbak het geheel. Rul het gehakt met behulp van een vork.
  4. Voeg de fles TOMATENCHUTNEY toe aan het geheel, roer even door en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de uitgelekte bonen toe.
  5. Check de chili of het goed op smaak is, voeg eventueel nog wat zout of chilipeper toe naar smaak.

TIP 1: Voeg vlak voor het serveren eventueel vers gesneden koriander toe.  

TIP 2: Serveer de chili in een wrap, in een deegbakje of als maaltijd met bijv. rijst of een aardappel of groenten puree. Ook lekker met tortillachips met wat creme fraiche en limoensap.