Traag gegaard varkensspek...

Traag gegaard varkensspek met sint jakobsschelpen

  • Vis & Zeevruchten, Varkensvlees
  • Klassieke gerechten en hoofdelementen

Our products for the recipe

Ingredients

10 person(s)

  • 1,5 kg buikspek
  • 30 stuks Sint jakobsschelpen
  • 150 g VLEESBOUILLON 
  • 300 g WOKSAUS SZECHUAN
  • 100 g BBQ SEAFOOD RUB
  • 1 kg HOLLANDAISESAUS

Preparation

  1. Wrijf het buikspek goed in met de VLEESBOUILLON, laat 12 uur marineren in de koeling, of gebruik de vacuummachine om te marineren. Stop het buikspek erna in een kookzak, voeg er de WOKSAUS SZECHUAN aan toe en vacumeer. Kook het buikspek minimum 12 uur op 70°C, koel zo snel mogelijk terug.
  2. Snij een protie van het buikspek en kleur op de bakplaat of grill, zorg ervoor dat de velkant mooi krokant wordt. Deglaceer met het kookvocht van het buikspek.
  3. Kruid de sint jacobsvruchten met de BBQ SEAFOOD RUB, bak of grill ze kort op een heet vuur.
  4. Presenteer een stuk buikspek op een mooi bord, leg er de sint-jacobsnoten bij, werk af met de HOLLANDAISESAUS, wat gebakken champignons, appelsien partjes, zeekraal en wat frisse groene kruiden.

Tip: werk de hollandaise saus op met wat sinaasappelsap, bier, witte wijn, gin, saké, opgeklopte room, saus is ook prima te verwerken vanuit een siphon.