Smokey Loaded fries

Smokey Loaded fries

  • Aardappelen & groenten, Klassieke gerechten en hoofdelementen
  • Rundvlees, Varkensvlees

Ingredients

10 person(s)

  • 500 g Varkensgehakt   
  • 500 g Rundergehakt   
  • 15 g Pepper & Saltmix Apollo
  • 2 kg Frieten 200 g Tomaat, in brunoise gesneden   
  • 33 cl Belgisch bruin bier   
  • 250 cl water   
  • 150 g Gekarameliseerde Ui Apollo
  • 150 g Geraspte kaas   
  • 50 g Pulled Meat Saus Apollo
  • 10 g Vloeibare Roux Apollo

Preparation

  1. Bak beide soorten gehakt rul en voeg de GEKARAMELLISEERDE UI, PULLED MEAT SAUS, PEPER & ZOUTMIX toe. Laat het geheel kort sudderen.  
  2.  Voeg de vloeibare roux toe en laat nog 3 minuten koken, zodat de saus mooi bindt. Breng op smaak indien nodig.   
  3. Bak de frieten goudbruin en krokant, verdeel ze in porties en schep op elke portie een lepel van de gehaktsaus. Garneer met tomaten en geraspte kaas.
    Serveer eventueel een koude saus erbij.