Appel In Bladerdeeg Met Karamel Miso Saus
- Desserts
- Vegetarisch
Onze producten
Ingrediënten
4 Personen
Ingrediënten appel in bladerdeeg:- 4 appels
- 4 plakjes bladerdeeg
- 3 eierdooiers
- 75 g amandelschaafsel
- 75 g suiker
- 150 g amandelspijs
- Ter decoratie : munt of een honingcress, vers fruit, poedersuiker, slagroom, ...
- APOLLO PROFESSIONAL SPECULAASKRUIDEN
- APOLLO PROFESSIONAL KANEELPIJPJES CEYLON
- 150 g hoeveboter
- 150 g bruine suiker
- 200 ml room 40%
- 150 g APOLLO ESSENTIAL MISO BOUILLON
Bereiding
Bereiding appel in bladerdeeg:
- Maak amandelspijs door het amandelschaafsel met de suiker en 1 eierdooier te mengen.
- Schil de appels en hol ze uit met een appelboor. Vul de holte met amandelspijs.
- Kruid de appel licht met wat SPECULAASKRUIDEN en poedersuiker.
- Vouw een plakje bladerdeeg om de appel heen en bestrijk het deeg met losgeklopte eidooier
- Bak de appels op 200°C ca 15 minuten mooi goudbruin.
- Steek een KANEELPIJPJE bovenin, decoreer met het fruit, cress, slagroom en parels.
- Het is belangrijk dat u dit nagerecht warm serveert.
Bereiding karamel miso saus:
- Smelt de boter in een pan op laag vuur, roer de suiker eronder en laat karameliseren.
- Roer de room en MISO BOUILLON onder, breng opnieuw aan de kook en emulgeer.
De vermelde informatie betreffende allergenen is enkel van toepassing op de KRUIDEN EN ANDERE APOLLO-INGREDIËNTEN. Onze recepten zijn informatief en niet bindend.