Kipfilet Teriyaki met gebakken rijst
- Hoofdgerechten
- Kip / Gevogelte
Onze producten
Ingrediënten
10 Personen
- 10 stuks kipfilet
- 1,7 l water
- 850 g rijst
- 400 g gekookte groene groenten (erwten, bonen, peulen,...)
- 300 g WOKSAUS TERIYAKI
- 50 g MISO BOUILLON
- 50 g GROENTEBOUILLON
Bereiding
- Meng de MISO BOUILLON met de WOKSAUS TERIYAKI en marineer de kipfilets 12 uur in de koeling.
- Verwijder de marinade van de kipfilets en bak in wat sesamolie en boter zachtjes tot kip bijna gaar is, voeg de marinade terug toe en laat even zachtjes garen.
- Kook ondertussen de rijst in het water met de GROENTEBOUILLON, en bak deze op met de groentjes.
- Presenteer op en typisch bord of in een mooie kom.
Tip: ook in kleine stukjes gesneden kip is lekker in deze bereiding, kan ook perfect met een bowl ramen noedels en een lekkere bouillon op basis van onze VLEESBOUILLON of GROENTEBOUILLON.
De vermelde informatie betreffende allergenen is enkel van toepassing op de KRUIDEN EN ANDERE APOLLO-INGREDIËNTEN. Onze recepten zijn informatief en niet bindend.