Varkenshaasje op Peruviaanse wijze

Varkenshaasje op Peruviaanse wijze

  • Barbecue
  • Hoofdgerechten
  • Varken

Ingrediënten

10 Personen

  • 2 kg varkenshaasje
  • 200 g karnemelk (ongezoet)
  • 200 g plantaardige olie (zonnebloemolie)
  • 25 g BBQ RUB LAMB/PORC
  • 25 g BBQ BEEF RUB

Bereiding

Bereidingstijd : 15 min

Voorbereidingstijd: 10 min

  1. Meng de plantaardige olie met de karnemelk en beide BBQ RUBS, marineer het varkenshaasje minimum 12 uur in de koeling.
  2. Haal het varkenshaasje uit de marinade en verwijder de overtollige marinade van het vlees.
  3. Stook de bbq mooi heet zodat de kolen volledig grijs zien, leg het vlees direct op de kolen en bak aan alle zijden tot een mooi korstje, neem uit de kolen en laat nog enkele minuten verder garen in een zone van onrechtstreeks vuur.
  4. Laat het vlees rusten en snij in mooie tranches, presenteer met een mooi slaatje en eventueel zoete aardappelen op de bbq.

Ook een mooi stukje kalfsvlees is zeer lekker klaargemaakt op deze manier.