Lamsrib Met Mais, Zoete Aardappel En Barbecuesaus

Lamsrib Met Mais, Zoete Aardappel En Barbecuesaus

  • Barbecue
  • Hoofdgerechten

Ingrediënten

10 Personen

  • 2 kg lamsrib of racks
  • 2 dl olijfolie
  • 10 st maiskolven
  • 100 g room
  • verse peterselie
  • 200 g zachte fetakaas, verkruimeld
  • 10 st zoete aardappels
  • 200 g zure room
  • 3 st lente ui
  • 10 sneedjes gerookt buikspek of pancetta
  • 2 st gepekelde citroenen
  • 1 el rode pepertjes, fijn gesneden
  • 2 el APOLLO PROFESSIONAL BBQ LAMB/PORK RUB 
  • 3 dl APOLLO PROFESSIONAL BARBECUESAUS
  • 100 g APOLLO PROFESSIONAL MAYO LIMOEN-KORIANDER
  • 1 tl APOLLO PROFESSIONAL PAPRIKAPOEDER SMOKED
  • 2 tl APOLLO PROFESSIONAL CHILLIES GEMALEN
  • 20 g APOLLO PROFESSIONAL KNOFLOOKPUREE
  • 1 tl APOLLO PROFESSIONAL KORIANDER GEMALEN
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL BRUSCHETTAMIX
  • APOLLO PROFESSIONAL SALTWELL ZOUT

Bereiding

Voorbereiding : 

  1. Marineer de lamsrib met de BBQ LAMB/PORK RUB en wat olijfolie, wrijf goed in en zet koel tot het grillen. 
  2. Smeer de maiskolven in met wat olijfolie en grill ze op een hete barbecue mooi gaar en bruin, blijf omkeren.
  3. Meng in een kom de MAYO LIMOEN-KORIANDER met de room, PAPRIKAPOEDER SMOKED, 1tl CHILLIES GEMALEN, KORIANDER GEMALEN en KNOFLOOKPUREE.
  4. Snij de peterselie fijn, verkruimel de feta fijn, snij de gepekelde citroenen in dunne plakjes. 
  5. Was de zoete aardappels, wrijf ze in met olijfolie en wat SALTWELL ZOUT. Plaats ze 1 uur in een niet te hete grill met indirecte warmte en grill ze tot ze van binnen zacht en van buiten krokant zijn. Laat deze rusten tot serveren. 
  6. Grill intussen het spek of de pancetta.

Grillen , serveren en presentatie: 

  1. Grill de lamsribben mooi rosé gedurende 20 minuten op een niet te hete grill, laat ze even rusten alvorens ze te snijden.
  2. Snijd de zoete aardappels open, maak een kleine opening, doe een flinke lepel zure room in de aardappel en bestrooi met in fijne ringetjes gesneden lente-ui, 1 tl CHILLIES GEMALEN, BRUSCHETTAMIX en het spek. 
  3. Smeer de maiskolven rondom in met het mayomengsel, strooi de feta en de peterselie erover en zet ze nog even in de grill, decoreer met de rode pepertjes en de plakjes gepekelde citroen.  
  4. Serveer de lamsribben met de BARBECUESAUS.

TIP: Ook lekker om een pittige kaas toe te voegen aan de aardappel (vb. cheddar)