
Italiaanse Lamsburger
- Barbecue
- Hoofdgerechten
- Lam / Schaap
Ingrediënten
10 Personen
- 1,5 kg lamsgehakt
- 2 gepekelde citroenen, schil in dunne reepjes gesneden
- 4 el fijngehakte zongedroogde tomaatjes
- 10 hamburgerbroodjes
- 1 st komkommer
- 5 st tomaten
- 100 g rucola
- 1 dl olijfolie
- 1 tl rode pepertjes, fijn gesneden
- 3 el APOLLO PROFESSIONAL BBQ LAMB/PORK RUB
- 670 ml APOLLO PROFESSIONAL TOMATENCHUTNEY SAUS
- 250 ml APOLLO PROFESSIONAL MAYO TRUFFEL
- APOLLO PROFESSIONAL SALTWELL ZOUT
- APOLLO PROFESSIONAL PEPER ZWART
- 1 el APOLLO PROFESSIONAL DIPPER PARMEZAANS
Bereiding
- Meng het lamsgehakt met de gepekelde citroen, de zongedroogde tomataatjes, de BBQ LAMB/PORK RUB en de rode pepertjes goed door elkaar
- Vorm 10 niet te hoge burgers en zet deze koud. Zorg dat de burgers iets breder zijn dan de broodjes.
- Snijd de komkommer in julienne zonder zaad, snij de tomaten, ontdoe van het vel en snij het vruchtvlees in julienne zonder de zaadjes.
- Meng de tomaat met de komkommer en breng op smaak met olijfolie, SALTWELL ZOUT en de PEPER ZWART. Voeg vlak voor het doorgeven de rucola toe.
- Grill op een hete barbecue of grill (ca. 220°C) de burgers mooi bruin met een kerntemperatuur tot ca. 60°C.
- Snij de broodjes open, besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi ze lichtjes met de DIPPER PARMEZAANS.
- Rooster de broodjes aan beide zijden.
- Besmeet de onderkant van de broodjes met de TOMATENCHUTNEY SAUS en beleg met wat rucola.
- Leg er de lamsburger op en doe er wat van de MAYO TRUFFEL op.
- Werk af met nog wat rucola en bedek met de bovenkant van het broodje.
De vermelde informatie betreffende allergenen is enkel van toepassing op de KRUIDEN EN ANDERE APOLLO-INGREDIËNTEN. Onze recepten zijn informatief en niet bindend.