STOVERIJ VAN VARKENSSCHOUDER EN CURRY
- Hoofdgerechten
- Varken
Ingrediënten
10 Personen
- 1,2 kg varkensschouder zonder bot, in grove blokjes gesneden
- 100 g sjalotjes, fijngehakt
- 500 ml water
- 150 ml room
- 150 ml kokosroom
- 500 g peulerwten, schoongemaakt
- olijfolie
- 80 g APOLLO ESSENTIAL VLEESBOUILLON
- 1 g APOLLO PROFESSIONAL KNOFLOOKPUREE
- 1 g APOLLO PROFESSIONAL GEMBERWORTEL GEMALEN
- 1 g APOLLO PROFESSIONAL KERRIEPOEDER MADRAS
- APOLLO PROFESSIONAL SALTWELL ZOUT
- APOLLO PROFESSIONAL PEPER ZWART
Bereiding
- Meng het vlees met 40 g VLEESBOUILLON en een scheutje olie en laat het zeker 3 uur marineren.
- Bak het vlees goudbruin aan in wat olie, voeg de sjalot, KNOFLOOKPUREE, KERRIEPOEDER MADRAS en GEMBERWORTEL GEMALEN erdoor en bak nog even aan.
- Voeg het water en de overige 40 g VLEESBOUILLON toe, breng aan de kook, dek af met een deksel en laat het 1,5 uur langzaam garen in de oven of op de kookplaat.
- Roer vervolgens de room, kokosroom en de peultjes erdoor en laat de saus rustig indikken.
- Breng op smaak met PEPER ZWART en SALTWELL ZOUT.
TIP: Serveer met basmati rijst of noedels en werk af met fijngehakte koriander
De vermelde informatie betreffende allergenen is enkel van toepassing op de KRUIDEN EN ANDERE APOLLO-INGREDIËNTEN. Onze recepten zijn informatief en niet bindend.