Buikspekbuns Met Zoetzure Komkommer En Pulled Pork Saus

Buikspekbuns Met Zoetzure Komkommer En Pulled Pork Saus

  • Barbecue
  • Hoofdgerechten
  • Voorgerechten

Ingrediënten

10 Personen

  •  1,5 kg buikspek zonder zwoerd 
  • 20 kleine broodjes (bv. mini bao broodjes of mini brioche broodjes) 
  • 1 bosje lente-ui 
  • 100 g geroosterde pindanoten, grof gehakt 
  • 1 st komkommer 
  • 2 dl water  
  • 50 g suiker  
  • 2 dl witte wijnazijn 
  • 1 tl rode pepertjes, fijn gesneden
  • 100 g APOLLO PROFESSIONAL BBQ RIB RUB
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL CHINEES VIJFKRUIDENPOEDER 
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL GEMBERWORTEL GEMALEN 
  • 670 ml APOLLO PROFESSIONAL PULLED PORK BBQ SAUS 
  • 1 tl APOLLO PROFESSIONAL SALTWELL ZOUT 

Bereiding

 Buikspek:

  1. Kruid het buikspek met de BBQ RIB RUB en ook lichtjes met het CHINEES VIJFKRUIDENPOEDER en wat GEMBERWORTEL GEMALEN. Wrijf goed in.
  2. Plaats op een indirecte grill van ca. 120°C en gaar in ca 2.5 uur tot een kerntemperatuur van 75°C.
  3. Kwast lichtjes in met PULLED PORK BBQ SAUS, laat even rusten . 

Komkommersalade:

  1. Meng het water, azijn, suiker, SALTWELL ZOUT en de rode pepertjes.
  2. Breng even aan de kook en laat het afkoelen.
  3. Snijd de komkommer in dunne plakjes en laat deze in het zoetzure vocht marineren.
  4. Maak ze voor het serveren even droog.  

Presentatie en serveren: 

  1. Verwarm de broodjes , snij het buikspek in dunne plakjes en wrijf ze nog even met de licht verwarmde PULLED PORK BBQ SAUS.
  2. Beleg de broodjes met spek, komkommerplakjes , nog wat saus en decoreer met wat pindanootjes en in ringetjes gesneden lente-ui.