Pasta-Pesto ui & paprika-Chorizo
- Varkensvlees
- Klassieke gerechten en hoofdelementen, Pasta
Our products for the recipe
Ingredients
10 person(s)
- 500 g Gekookte ui Apollo Essential
- 500 g Geroosterde rode paprika
- 50 g Geroosterde pijnboompitten
- 100 g Look & Peterselie Les Intenses Apollo Professional
- 25 g Verse basilicum
- 20 g Pepper & saltmix Apollo Professional
- 2.5 kg Gekookte pasta, vorm naar keuze
- 500 g Mascarpone
- 500 g Culinaire room 20%
- 50 g Glace gevogelte Apollo Essential
- 500 g Chorizo, geroosterd in de oven
- 500 g Kerstomaten Gehalveerd
- 250 g Feta, crumble
- 50 g Italiaanse kruiden Apollo Professional
Preparation
1. Bereid de pesto: hak de uien en geroosterde paprika fijn. Voeg de LOOK & PETERSELIE LES INTENSES, pijnboompitten, PEPPER &
SALTMIX en basilicum toe en meng alles samen.
2. Rooster de chorizo in de oven en zet apart. Verkruimel de feta, leg op een geoliede bakplaat en bak ongeveer 10
minuten op 180°C. Zet ook dit apart.
3. Bereid de saus: meng de mascarpone en de GLACE GEVOGELTE met de room. Breng aan de kook, voeg de pesto toe en laat even doorkoken. Voeg
vervolgens 3/4 van de kerstomaten en de pasta toe. Meng alles voorzichtig. Voeg de chorizo toe en meng opnieuw voorzichtig. Verdeel het gerecht in
porties.
4. Werk af met de fetacrumble en de ITALIAANSE KRUIDEN.
Tip van de Chef : Vervang de Chorizo door een plantaardig alternatief voor een veggie versie van dit gerecht.