Lauwe salade van bietjes, gegrilde peer en chorizo
- Hoofdgerechten
- Varken
Onze producten
Ingrediënten
10 Personen
- 2,5 kg bietjes, gemengde kleuren
- 5 l water
- 500 g chorizo
- 30 g luikse stroop
- 4 stuks peren, harde soort nemen
- 50 g verse platte peterselie, fijn gehakt
- 125 g manchego, geschaafd
- 100 g hele amandelen
- 2 stuks sap van limoen
- 100 g GROENTEBOUILLON
- 200 g CARPACCIO DRESSING
- 100 g WOKSAUS TERIYAKI
- 25 g PEPER VIERSEIZOENEN
- 25 g ZEEZOUT GROF
Bereiding
- Plaats een kom met water op het vuur, breng aan de kook en los de GROENTEBOUILLON erin op, kook de bietjes apart tot ze net gaar zijn, laat ze apart even afkoelen en pel ze dan, snij ze in gewenste vorm voor de salade.
- Snij de chorizo in grove stukken en bak tot ze krokant zijn in wat olijfolie, neem ze uit de pan en laat de amandelen even bakken in de chorizo-olie.
- Schil de peren, snij in partjes, marineer even in de woksaus en grill ze in een hete pan.
- Meng de BASIS DRESSING OLIVA met de Luikse stroop en limoensap.
- Breng alles samen tot een mooie salade en werk af met de manchego en het PEPER en ZOUT.
De vermelde informatie betreffende allergenen is enkel van toepassing op de KRUIDEN EN ANDERE APOLLO-INGREDIËNTEN. Onze recepten zijn informatief en niet bindend.