Gebakken zalm, geroosterde bieten en spinazie
- Hoofdgerechten
- Vis & Zeevruchten
Onze producten
Ingrediënten
10 Personen
- 20 stuks kleine bietjes, gemengde kleuren
- 1,5 kg zalmfilet
- 10 stuks bloedsinaas
- 100 g pompoenzaadjes
- 200 g rode ui, in fijne brunoise
- 1 kg babyspinazie
- 500 g pompoen, in brunoise
- 100 g GROENTEBOUILLON
- 50 g KNOFLOOKPUREE
- 25 g PEPER VIERSEIZOENEN
- 25 g ZEEZOUT GROF
- BBQ SEAFOOD RUB
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180°C, Snij de bieten in partjes, marineer in de GROENTEBOUILLON, breng op smaak met wat PEPER en ZOUT, verpak ze per soort in wat alufolie en bak ongeveer 30 à 40 minuten (volgens grootte).
- Snij de bloedsinaas à vive, vang het sap tijdens het snijden op.
- Stoof de KNOFLOOKPUREE aan in wat olijfolie en voeg het sap van de bloedsinaas toe voor de dressing.
- Kruid de zalm met BBQ SEAFOODRUB en grill of bak deze.
- Bak de pompoenbrunoise even aan in wat olijfolie en breng op smaak met PEPER en ZOUT.
- Neem de bietjes uit oven, haal ze uit folie, voeg het sap toe aan de dressing.
- Bak de pompoen pitten even in een pan zonder vetstof.
- Meng de bieten, pompoen en spinazie, breng op een bord, plaats er de zalm op, werk af met de pompoenpitten en dressing.
De vermelde informatie betreffende allergenen is enkel van toepassing op de KRUIDEN EN ANDERE APOLLO-INGREDIËNTEN. Onze recepten zijn informatief en niet bindend.