Vispannetje op Oostendse wijze

Vispannetje op Oostendse wijze

  • Hoofdgerechten
  • Vis & Zeevruchten

Ingrediënten

10 Personen

  • 1.5kg Witte visfilets in blokjes
  • 150g Sjalot in brunoise
  • 500g Wit van prei, in brunoise
  • 0.2l Droge witte wijn
  • 0.5l Water
  • 0.5l Culinaire room 20%
  • 50g GLACE VIS
  • 75g BRETOENSE VISSOEP
  • 100g Grijze garnalen
  • 250g Gemalen kaas 

Bereiding

1. Pocheer de visstukjes in water met de GLACE VIS, neem ze terug uit het water en zet even aan de kant.

2. Stoof de sjalot en de prei aan in wat boter, blus met de witte wijn, laat even in koken, voeg de gebruikte visfumet en de culinaire room toe.

3. Laat even in koken, voeg de BRETOENSE VISSOEPMIX om de saus te binden. Breng eventueel op smaak met wat extra GLACE VIS of VISKRUIDEN.

4. Portioneer de visstukjes, doe er wat saus over, werk af met de grijze garnalen en wat gemalen kaas.

5. Bak het vispannetje af in een voorverwarmde oven, serveer met een lekkere aardappelpuree op smaak gebracht met LES INTENSES Knoflook-peterselie.