Hertenbiefstuk met granaatappelpitten

Hertenbiefstuk met granaatappelpitten

  • Hoofdgerechten
  • Hert

Ingrediënten

10 Personen

  • 2kg Hertenbiefstukken, geproportioneerd
  • 1kg GLACE KALF APOLLO ESSENTIAL  
  • 100g Granaatappelpitten 
  • 100g Rode bieten sap 
  • 2kg Aardappelpuree 
  • 40g PEPPER & SALT MIX APOLLO PROFESSIONAL
  • 5st Gele bieten 
  • 50g GROENTENBOUILLON APOLLO ESSENTIAL
  • 200g veenbessen 
  • 2g Agar agar 
  • 100g rietsuiker  

Bereiding

1. Kook de gele bieten sous-vide met de GROENTENBOUILLON APOLLO ESSENTIAL. Snijd in gelijke stukken. 

2. Combineer de veenbessen met de rietsuiker in de thermoblender op 90°C en laat het draaien op stand 3 of 4 gedurende 18 tot 20 minuten. Voeg vervolgens de agar toe en laat het nog eens 10 minuten draaien op 90°C. Laat het mengsel afkoelen en mix het dan tot het een gel vormt. Overbrengen naar een spuitzak of spuitbus achteraf. 

3. Stoof de sjalotten in wat boter, blus af met het bietensap, laat het even sudderen, voeg de GLACE KALF APOLLO en granaatappelpitten toe (bewaar wat voor de presentatie). 

4. Stel het gerecht samen op een mooi bord.