Gegrilde zalm op een cederplank

Gegrilde zalm op een cederplank

  • Hoofdgerechten
  • Vis & Zeevruchten
  • Zalm

Ingrediënten

10 Personen

  • 10 st zalmfilet a 150 g/st
  • 100ml GLACE KREEFT
  • 10g JAPANSE KRUIDENMIX
  • 1 vel Nori (gemalen)
  • 10st Groenten naar keuze 
  • 2 BBQ ceder plank gedrenkt in bv: sake of sherry
  • 1 Rucola
  • 1 LIMOEN KORIANDER MAYO

Bereiding

1. Bereid de houten plank voor door deze in sake te laten wellen.

2.Lak de zalmfilets met de GLACE KREEFT en gaar deze op lage temperatuur, 120 °C, op de plank, liefst in een gesloten bbq.

3. Gaar de zalm tot gewenste cuisson zodat de zalm nog lekker sappig blijft en geef hem als laatste een smaak door er de JAPANSE KRUIDENMIX licht overheen te strooien.

4.Garneer de zalm af met rucola salade en LIMOEN KORIANDER MAYO.