Gegrilde gamba's met venkel, sinaas en biet
- Hoofdgerechten
- Voorgerechten
- Vis & Zeevruchten
Ingrediënten
10 Personen
- 30 stuks gamba's
- 3 stuks sinaasappels
- 100 ml olijfolie
- 2 stuks venkel, in fijne julienne gesneden
- 350 g gekookte rode biet
- 50 g platte peterselie
- 200 g APOLLO ESSENTIAL GROENTEBOUILLON
- 50 g APOLLO PROFESSIONAL BBQ SEAFOOD RUB
- 200 ml APOLLO PROFESSIONAL DRESSING BASIS OLIVA
- 50 ml APOLLO PROFESSIONAL MAYO SAFFRAAN-CITROEN
Bereiding
- Neem de zeste van 1 sinaasappel, snij de rest van de sinaasappellen "a vive", snij de rode biet in partjes, rits de peterselieblaadjes van de stelen.
- Marineer de gambas met de GROENTEBOUILLON, zeste en BBQ SEAFOOD RUB. Grill of BBQ tot ze gaar zijn.
- Meng de groentjes, peterselieblaadjes en sinaas voorzichtig onder elkaar, meng wat sinaassap onder de DRESSING BASIS OLIVA en breng hiermee de salade op smaak.
- Presenteer de salade in het gewenste bord of bowl, plaats 3 gamba p/p er bovenop, strooi nog wat BBQ SEAFOOD RUB bovenop. Werk af met wat dotjes van de SAFFRAAN-CITROEN MAYO.
De vermelde informatie betreffende allergenen is enkel van toepassing op de KRUIDEN EN ANDERE APOLLO-INGREDIËNTEN. Onze recepten zijn informatief en niet bindend.