Vegan balletjes Sweet & Sour

Vegan balletjes Sweet & Sour

  • Hoofdgerechten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

10 Personen

  • 900 gr ijskoud water
  • 150 gr zonnebloemolie
  • 30 st verse rozemarijntakjes
  • 2 st rode uien
  • 1 kg gemengde groenten, grof gesneden (vb. paksoy, rode ui, lenteui, paprika...)
  • 500 gr gekookte noedels
  • 450 gr VEGANMIX BASIS WIT
  • 30 gr APOLLO PROFESSIONAL SATÉ KRUIDENMELANGE
  • 960 ml APOLLO PROFESSIONAL WOKSAUS SWEET & SOUR
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL THAI KRUIDENMELANGE

Bereiding

 1. Doe de VEGANMIX BASIS ROOD in een mengkom en voeg de zonnebloemolie toe en meng dit.  

2. Voeg hierna de SATÉ KRUIDENMELANGE toe aan de VEGANMIX BASIS ROOD, en meng dit goed door elkaar. 

3. Voeg hierna het ijswater toe en meng alles door tot een stevige massa.  

4. Vorm hierna kleine balletjes van en laat ze minimaal 1 uur goed opstijven in de koeling. 

5. Rijg ze daarna op takjes rozemarijn in combinatie met wat parten rode ui.  

6. Grill ze op de barbecue op een niet te heet vuur mooi bruin. 

7. Zet een wokpan op de grill of bak de groenten op een bakplaat. Voeg de noedels toe en ook wat THAI KRUIDENMELANGE. Voeg op het laatst de WOKSAUS SWEET & SOUR toe.

8. Serveer de spiesjes met de gegrilde groenten in saus.  

TIP: variatie mogelijk met diverse APOLLO WOKSAUZEN zoals Hot & Spicy, Teriyaki, Oosters Sesam of met Piri-Piri saus.