Ingrediënten

10 Personen

  • 2 kg verse runderwangen
  • 400 g rode ui in partjes gesneden
  • 60 g pittige grove mosterd
  • 2 flesjes bruin streekbier (33cl)
  • 100 g boter
  • 500 g worteltjes (ovengegaard)
  • 2 kg aardappelpuree
  • 200 g rucola
  • 300 g erwtjes
  • 4 st APOLLO PROFESSIONAL KRUIDNAGEL HEEL 
  • 4 st APOLLO PROFESSIONAL LAURIERBLAD 
  • 8 g APOLLO PROFESSIONAL KRUIDENMELANGE VOOR VLEES 
  • 18 g APOLLO PROFESSIONAL SALTWELL ZOUT 
  • 5 g APOLLO PROFESSIONAL PEPER ZWART GEMALEN 
  • 1,5 kg APOLLO PROFESSIONAL JUSSAUS 

Bereiding

  1. Kruid de rundswangen met de KRUIDENMELANGE VOOR VLEES, PEPER ZWART GEMALEN & SALTWELL ZOUT.
  2. Bak de rundswangen in de boter aan tot ze een mooi kleurtje hebben, voeg de rode ui toe en laat even meekleuren, blus met het streekbiertje.
  3. Voeg de KRUIDNAGEL HEEL, LAURIERBLAD en water toe, laat even pruttelen.
  4. Voeg de JUSSAUS toe, zorg dat alles onder staat, laat zachtjes stoven.
  5. Laat minimum 3 uur zachtjes garen, voeg de wortelen het laatste half uur toe.
  6. Bereid de aardappel puree en voeg op het laatst de rucola toe.
  7. Werk af met de erwten.

IDEE: bind eventueel een beetje bij met de APOLLO PROFESSIONAL VLOEIBARE ROUX. Let op: runderwangen bevatten veel collageen en gaan in koude toestand een dik gelatineuze massa vormen.
Wil je dit vermijden, kan je ze eerst even een paar minuten blancheren, dan werken zoals hierboven beschreven.