Panna cotta met ui, sorbet tomaat basilicum en parmezaan tuile

Panna cotta met ui, sorbet tomaat basilicum en parmezaan tuile

  • Traiteurgerechten
  • Voorgerechten
  • Vegetarisch

Ingrediënten

10 Personen

  • 1 l Room 40%
  • 10 g GROENTENBOUILLON Apollo Professional
  • 8 g Gelatinepoeder
  • 150 g GEKARAMELISEERDE UI GEREDUCEERD Apollo Essential  
  • 0,5 l Tomatencoulis 
  • 50 g INTENSES TOMAAT BASILICUM Apollo Professional
  • 300 g Parmezan  

Bereiding

1. Verwarm de room, de GECONCENTREERDE GROENTENBOUILLON en de GEKARAMELISEERDE UI. Breng aan de kook, mix
en voeg de gelatine toe.Kruid naar smaak en giet in een siliconenvorm. Laat een paar uur in de koelkast opstijven.

2. Verwarm de tomatencoulis en de INTENSES TOMAAT BASILICUM. Laat 24 uur in de koelkast trekken en draai dan in de
ijsmachine om de sorbet op te werken.

3. Snijd de Parmezaan in stukjes. Leg een 20 g parmezaan op een bakplaat en bak gedurende 4 minuten in de oven op
180°C. Laat vervolgens de parmezaan tuile afkoelen op een deegroller om vorm te geven.

4. Schik de panna cotta op een bord, serveer met een quenelle van de tomaat-basilicum sorbet en de Parmezaan tuile.