GESTOOFDE PEER IN KARAMEL MET VANILLE IJS

GESTOOFDE PEER IN KARAMEL MET VANILLE IJS

  • Zoet

Ingrediënten

10 Personen

  • 5 stevige handperen, stijl Conference
  • 150 g hoeveboter
  • 150 g bruine suiker
  • 200 ml room 40%
  • 500 ml vanille ijs
  • 150 g APOLLO ESSENTIAL MISO BOUILLON 
  • 20 g APOLLO PROFESSIONAL SESAMZAAD GEPELD 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Smelt de boter in een pan op laag vuur, Roer de suiker eronder en laat karameliseren.
  3. Roer de room en MISO BOUILLON onder, breng opnieuw aan de kook en emulgeer.
  4. Vul een ovenschaal met de geschilde en gehalveerde peren, giet er de karamel over.
  5. Bak 10 à 15 minuten in de oven, draai ze om en bak nog eens een zelfde tijd.
  6. Serveer een halve peer per persoon met vanille ijs.