Ingrediënten

4 Personen

Ingrediënten appel in bladerdeeg:
  • 4 appels
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 3 eierdooiers
  • 75 g amandelschaafsel
  • 75 g suiker
  • 150 g amandelspijs
  • Ter decoratie : munt of een honingcress, vers fruit, poedersuiker, slagroom, ...
  • APOLLO PROFESSIONAL SPECULAASKRUIDEN
  • APOLLO PROFESSIONAL KANEELPIJPJES CEYLON
Ingrediënten karamel Miso saus:
  • 150 g hoeveboter
  • 150 g bruine suiker
  • 200 ml room 40%
  • 150 g APOLLO ESSENTIAL MISO BOUILLON

Bereiding

Bereiding appel in bladerdeeg:

  1. Maak amandelspijs door het amandelschaafsel met de suiker en 1 eierdooier te mengen.
  2. Schil de appels en hol ze uit met een appelboor. Vul de holte met amandelspijs.
  3. Kruid de appel licht met wat SPECULAASKRUIDEN en poedersuiker.
  4. Vouw een plakje bladerdeeg om de appel heen en bestrijk het deeg met losgeklopte eidooier
  5. Bak de appels op 200°C ca 15 minuten mooi goudbruin.
  6. Steek een KANEELPIJPJE bovenin, decoreer met het fruit, cress, slagroom en parels.
  7. Het is belangrijk dat u dit nagerecht warm serveert.

Bereiding karamel miso saus:

  1. Smelt de boter in een pan op laag vuur, roer de suiker eronder en laat karameliseren.
  2. Roer de room en MISO BOUILLON onder, breng opnieuw aan de kook en emulgeer.