Ingrediënten

10 Personen

  • 2 kg kippendrums (onderbouten)
  • 50 ml bakolie
  • 400 ml droge witte wijn
  • 1 l water
  • 500 ml kokosmelk
  • 100 g verse koriander
  • 200 g limoen
  • 150 g lente-ui
  • 500 g champignons
  • 100 g APOLLO ESSENTIAL GROENTEBOUILLON 
  • 100 g APOLLO ESSENTIAL MISO BOUILLON 
  • 50 g APOLLO PROFESSIONAL VLOEIBARE ROUX 
  • 20 g APOLLO PROFESSIONAL JAPANSE KRUIDENMELANGE 

Bereiding

1. Marineer de kippendrums door ze lichtjes in te smeren met de GROENTE- en MISO BOUILLON.

2. Kleur ze mooi aan in de bakboter, voeg de rest van de bouillon toe, blus met de witte wijn en voeg het water toe.

3. Voeg de kokosmelk en JAPANSE KRUIDENMELANGE toe en laat rusten sudderen tot de kip gaar is.

4. Voeg de champignons toe net voor de kip gaar is, laat ze even mee pruttelen.

5. Bind de saus met de VLOEIBARE ROUX en laat 3 minuten koken.

6. Werk af met wat verse koriander en lente-ui.

TIP: Varieer met typische groenten: paksoi, chinese kool, groene bonen, erwten, edamame bonen, maïs, enz...