Ingrediënten

10 Personen

  • 600 g ijskoud water
  • 100 g zonnebloemolie
  • 2 st venkel, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 2 st rode ui, in stukken gesneden
  • 2 st courgette, in stukken gesneden (zonder zaadlijst)
  • 200 g knoflookteentjes op sap 
  • 500 g kerstomaatjes
  • 2 dl olijfolie
  • 200 g groene pesto
  • 300 g APOLLO PROFESSIONAL VEGANMELANGE ROOD 
  • 15 g APOLLO PROFESSIONAL BBQ HOT JALAPENO RUB
  • 2 el APOLLO PROFESSIONAL PROVENÇAALSE MELANGE
  • 2 el APOLLO PROFESSIONAL KRUIDENMELANGE VOOR GROENTEN 
  • 250 ml APOLLO PROFESSIONAL GLAZE BALSAMICO
  • APOLLO PROFESSIONAL PEPER ZWART 
  • APOLLO PROFESSIONAL SALTWELL ZOUT

Bereiding

  1. Maak eerst de farce voor de worstjes door de VEGANMELANGE ROOD te mengen met het ijskoude water, de olie en de BBQ HOT JALAPENO RUB.
  2. Zet dit gedurende minimaal een uur goed koud en vorm daarna kleine worstjes.
  3. Grill ondertussen de venkel, ui, courgettes en de knoflook op een fijn rooster of op een plancha bakplaat. Kruid de groenten met de PROVENÇAALSE MELANGE, KRUIDENMELANGE VOOR GROENTEN,
    PEPER ZWART en SALTWELL ZOUT en besprenkel met wat olijfolie. Grill de tomaatjes later apart.
  4. Doe de groenten in een vuurvaste schaal en besprenkel ze flink met olijfolie, de GLAZE BALSAMICO en een flinke schep pesto.
  5. Grill intussen de worstjes kort op de barbecue, doe dit ook met de tomaatjes.
  6. Meng alles in de schaal en verhit deze nog even op de barbecue.
  7. Serveer in de schaal met lekker vers gebakken brood. 

TIP: ook lekker met TOMATENCHUTNEY SAUS als dipsaus.

TIP: gebruik witte of groene asperges ipv de venkel en de courgette in het aspergeseizoen!