Ingrediënten

10 Personen

  • 1,5 kg bavette
  • 1 st knolselder
  • 1 kg voorgekookte aardappeltjes (krieltjes)
  • 1 st rode ui, zeer fijn gesneden 
  • olijfolie
  • 200 g groene pesto
  • 1 el gerookt chipotlepoeder
  • 25 g APOLLO PROFESSIONAL PIJNBOOMPITTEN, licht geroosterd
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL BBQ HOT JALAPENO RUB 
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL BBQ BEEF RUB 
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL KNOFLOOKPUREE 
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL KRUIDENMELANGE VOOR GROENTEN 
  • 2 el APOLLO PROFESSIONAL SALTWELL ZOUT
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL OREGANO GESNEDEN 
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL BOURGUIGNONNE KRUIDENMELANGE 
  • 400 ml APOLLO PROFESSIONAL PULLED PORK BBQ SAUS 

Bereiding

  1.  Maak de spicy pesto door de Pesto te mengen met de BBQ HOT JALAPENO RUB, de KNOFLOOKPUREE en de zeer fijn gesneden rode ui. Bewaar deze koel.  
  2. De bavette platslaan . Kruid met de BBQ BEEF RUB en het gerookte Chipotlepoeder, smeer vervolgens wat spicy pesto op de bavette, bestrooi met wat PIJNBOOMPITTEN en rol de plak strak op tot een rollade. Bind vast
    met touwtjes.
  3. Even kleuren op de grill tot bijna rosé en vervolgens laten rusten. Vlak voor serveren nog even grillen.  
  4. Snijd de knolselderij in blokjes, bak in de olijfolie en breng op smaak met de KRUIDENMELANGE VOOR GROENTEN en de SALTWELL. 
  5. Aardappeltjes in ronde plakken snijden en grillen met een beetje olijfolie, BOURGUIGNONNE KRUIDENMELANGE, OREGANO GESNEDEN en SALTWELL. 
  6. Grill het vlees nog even krokant aan.
  7. Breng met een kwast een streep PULLED PORK BBQ SAUS aan op het bord. Snijd de bavette in dunne plakjes en verdeel over de borden. Serveer met de gebakken knolselderij en gegrilde aardappeltjes.