Ingrediënten

10 Personen

  • 1,5 kg lamsgehakt 
  • 2 gepekelde citroenen, schil in dunne reepjes gesneden
  • 4 el fijngehakte zongedroogde tomaatjes 
  • 10 hamburgerbroodjes
  • 1 st komkommer 
  • 5 st tomaten  
  • 100 g rucola
  • 1 dl olijfolie
  • 1 tl rode pepertjes, fijn gesneden
  • 3 el APOLLO PROFESSIONAL BBQ LAMB/PORK RUB 
  • 670 ml APOLLO PROFESSIONAL TOMATENCHUTNEY SAUS 
  • 250 ml APOLLO PROFESSIONAL MAYO TRUFFEL
  • APOLLO PROFESSIONAL SALTWELL ZOUT
  • APOLLO PROFESSIONAL PEPER ZWART 
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL DIPPER PARMEZAANS

Bereiding

  1. Meng het lamsgehakt met de gepekelde citroen, de zongedroogde tomataatjes, de BBQ LAMB/PORK RUB en de rode pepertjes goed door elkaar
  2. Vorm 10 niet te hoge burgers en zet deze koud. Zorg dat de burgers iets breder zijn dan de broodjes. 
  3. Snijd de komkommer in julienne zonder zaad, snij de tomaten, ontdoe van het vel en snij het vruchtvlees in julienne zonder de zaadjes.
  4. Meng de tomaat met de komkommer en breng op smaak met olijfolie, SALTWELL ZOUT en de PEPER ZWART. Voeg vlak voor het doorgeven de rucola toe. 
  5. Grill op een hete barbecue of grill (ca. 220°C) de burgers mooi bruin met een kerntemperatuur tot ca. 60°C.
  6. Snij de broodjes open, besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi ze lichtjes met de DIPPER PARMEZAANS.
  7. Rooster de broodjes aan beide zijden. 
  8. Besmeet de onderkant van de broodjes met de TOMATENCHUTNEY SAUS en beleg met wat rucola.
  9. Leg er de lamsburger op en doe er wat van de MAYO TRUFFEL op.
  10. Werk af met nog wat rucola en bedek met de bovenkant van het broodje.