Ingrediënten

10 Personen

  • 600 ml ijskoud water (moet echt ijswater zijn voor de juiste binding)
  • 100 g zonnebloemolie (kan ook eventueel arachideolie of raapolie zijn)
  • 10 vegan broodjes
  • 100 g gesneden ijsbergsla
  • 10 plakjes augurk
  • 2 tomaten
  • 300 g APOLLO PROFESSIONAL VEGANMELANGE ROOD 
  • APOLLO PROFESSIONAL TOMATENCHUTNEY SAUS
  • APOLLO PROFESSIONAL AMSTERDAMSE UITJES SALSA
  • APOLLO PROFESSIONAL MAYO LIMOEN-KORIANDER

Bereiding

  1. Doe de VEGANMELANGE ROOD in een mengkom, voeg het ijswater en de olie toe.
  2. Meng het geheel tot een stevige massa en zet koud voor minimaal 2 uur.
  3. Vorm 10 Burgers van 100 gram.
  4. Grill of bak de Burgers mooi bruin om en om, grill de broodjes even bruin.
  5. Dresseer wat TOMATENCHUTNEY SAUS op de onderkant van het broodje, bedek met ijsbergsla.
  6. Plaats de Burger op de sla en decoreer met de AMSTERDAMSE UITJES SALSA, tomaat, augurk en cress.
  7. Garneer toefjes MAYO LIMOEN-KORIANDER rondom de burger.

TIP: Wil je een pittigere variant, voeg dan 15 gram APOLLO PROFESSIONAL SPICEMIX SMOKEY CHIPOTLE toe. Je kunt ook diverse groenten toevoegen aan het basisrecept voor een gezonde variatie bijv. uiblokjes, rode biet of paddenstoelblokjes.