Paella

Paella

  • Hoofdgerechten
  • Traiteurgerechten
  • Vis & Zeevruchten

Ingrediënten

10 Personen

  • 3 l water
  • 100 g olijfolie
  • 150 g ajuin
  • 200 g rode paprika
  • 200 ml witte wijn
  • 100 g erwten
  • 200 g tomaten concasse
  • 250 g zeevruchten
  • 0,5 g saffraandraadjes
  • 1 stuk kip
  • 500 g kleine verse worst
  • 10 stuks grote gamba's
  • 1,5 kg paellarijst
  • 100 g APOLLO ESSENTIAL GROENTEBOUILLON
  • 50 g APOLLO PROFESSIONAL KNOFLOOKPUREE
  • 50 g APOLLO PROFESSIONAL KIPKRUIDEN ZONDER ZOUT
  • 20 g APOLLO PROFESSIONAL BBQ SEAFOOD RUB

Bereiding

  1. Kruid de stukken met de KIPKRUIDEN ZONDER ZOUT, verhit de olijfolie en bak de stukken kip mooi bruin aan. Haal de kip even uit de pan. Bak de worstjes aan en haal ze uit de pan. Voeg de ajuin en de lookpuree toe. Strooi de rijst in de pan en roer ze in de olijfolie tot de rijst glazig is en blus met een glas witte wijn en laat inkoken.
  2. Los de GROENTEBOUILLON op in het water.
  3. Voeg dan de bouillon beetje bij beetje toe. Laat telkens de rijst de bouillon opnemen, en voeg nieuwe bouillon toe. Voeg de stukken kip er terug bij. 
  4. Voeg de paprika toe. Doe de saffraan en de rest van de KIPKRUIDEN ZONDER ZOUT in de pan en schep de rijst goed onder de bouillon. Rustig laten garen (20-25min) op een laag vuur.
  5. Kruid de gambas met de BBQ SEAFOOD RUB en bak de gamba's en zeevruchten met wat look in olijfolie. Gaar de mosselen.
  6. Na 15 min voeg je de erwtjes toe, de gamba's, de zeevruchten en de tomaat concasse. Voeg nog een beetje bouillon toe en als laatste de mosselen.
  7. Laat nog 10 minuten verder garen en de paella is klaar.