Barbecue

Categorieën : Tips en tricks

'Wat is het verschil tussen direct en indirect grillen op houtskool barbecue?'

Direct grillen of garen betekent dat u direct boven het houtskool uw producten grilt en gaart, meestal voor korte tijd. Dit is uitermate geschikt voor het grillen van rood vlees, bijvoorbeeld rib-eye, biefstuk, bavette etc. Het klassieke grillen dus.

Indirect grillen of garen betekent dat uw gerecht wordt bereid in de hete lucht van de houtskool. U brengt een barrière aan d.m.v. een plate-setter. Hierdoor kan uw gerecht niet aanbranden en gaart het veel gelijkmatiger. Uitermate geschikt voor slow cooking en pizza's.

Handige Apollo producten

Onze 'Apollo Vegan basismix rood en wit' is de ideale mix voor het maken van vegan burgers, balletjes, nuggets en schnitzels.

Gebruik een 'Apollo rub' voor het kruiden van uw vlees, gevogelte of vis marineer dan minimaal gedurende een uur. Wrijf het product goed in en bestrijk het alvast met olijfolie.

Apollo barbecuesauzen zijn uitermate geschikt om naast uw gerechten te nuttigen als dipsaus maar ook om uw vlees, gevogelte of vis te lakken of te glazen om zodoende meer smaak te geven aan uw gerecht. Bijvoorbeeld lak spare-ribs met de 'Apollo Bourbon Whiskey saus'.

Enkele nuttige tips & tricks

Serveer naast vlees of vis ook lekker veel groenten van de grill, zoals pompoen, bloemkool, maïskolven, tomaat etc., stokbrood en sausjes maar ook lekkere bijgerechten als fruit-, aardappel- of pastasalades.

'Less is more' - Kies voor maximaal 4 barbecuegerechten bijvoorbeeld een mooie starter, tussengerechten, hoofdgerecht en sluit af met een dessert van de barbecue. Zo een dessert kan bijvoorbeeld bestaan uit gegrild fruit als ananas, perzik, banaan, mango gecombineerd met lekkere roomijs of Griekse yoghurt.

De restwarmte van de barbecue kunt u na het grillen prima gebruiken om groenten als uien, rode biet, stukken pompoen of zoete aardappelen in te garen voor later gebruik. Ook brood en fruit leent zich er goed voor. Zeker bij een Kamado die door zijn dubbele keramische schaal erg goed isoleert.