Kitchen hacks: een snel alternatief voor veggie of vegan

Categorieën : Tips en tricks 

De vegan melanges van Apollo zijn dé oplossing voor uw keuken. U hebt slechts 3 ingrediënten nodig om een basis te creëëren waardoor de bereiding dus heel gemakkelijk is. Daarnaast zijn de vegan melanges diepvries bestendig en zijn ze te gebruiken in warme én koude bereidingen. De smaak wordt bepaald door de chef!

APOLLO VEGAN BASISMELANGE ROOD

Een product wat na bereiding een rundgehakt look a like uitstraling heeft. Meng 300 gram mix met 100 gram olie [zonnebloem of arachideolie] en 600 gram ijskoud water zodat een gehakt ontstaat. Laat deze mix minimaal 3 uur in de koeling rusten om te hydrateren. Voeg daarna je eigen stijl toe door middel van verse of gedroogde kruiden, of door het toevoegen van verse ingrediënten zoals bv kaas, champignons, bieten... Vorm nu van dit gehakt burgers, balletjes, worstjes etc. Het kan ook als basis dienen voor filet americain of tartaar. Je kunt dit gehakt ook rullen zoals normaal gehakt en toepassen in bijv. bolognaise, lasagna, moussaka, chili sin carne etc. Geruld is het ook een mooi product op pizza.

APOLLO VEGAN BASISMELANGE WIT

Zelfde basisrecept als de basismelange rood en wat na bereiding een kip, witvlees look-a-like uitstraling heeft. Met dit product kunnen nuggets, balletjes, worstjes, schnitzels etc. bereidt worden die erna eventueel gepaneerd worden. Ook kan dit product als pulled plant worden gebruikt. Denkhierbij ook aan vulling voor kebab, wraps op pizza etc.