Een smakelijke kerst met a pinch of Apollo!

Categorieën : Tips en tricks 

De feestdagen komen er weer aan waarop chefs graag extra uitpakken met smaakvolle gerechten en originele presentaties. Iedereen probeert te verrassen en zijn eigen signatuur af te geven. Soms is het lastig om weer eens iets nieuws te verzinnen of ontbreekt de tijd daarvoor. Apollo wil de chef hierbij graag helpen door tal van recepten aan te bieden. Hieronder vindt u een hele menu aan inspiratie!

Beginnen doen we zoals elk goed menu met de voorgerechten. Denk daarbij aan ‘Charcuterie van eend’, ‘Salade met hertenhaas en frambozendressing’, ‘Tartaar van zalm met kappertjes’ of een heerlijk vegetarisch voorgerecht ‘Geitenkaasjes met vijgen in combinatie met 2 smaakvolle Apollo glazes.

CHARCUTERIE DE LUXE VAN EEND

Verder kan het hoofdgerecht zowel met vlees als vis een echte knaller worden. Hierbij hebben wij volgende smakelijke suggesties voor u uitgekozen: ‘Coquilles op zoutsteen bereidt met venkel-saffraansaus’, ‘Gebakken tarbot met Hollandaisesaus en gerookte paprika’, ‘Runderwang gestoofd in jussaus met streekbier’ of ‘USA sukade beef met peperroomsaus’. Natuurlijk mag een stukje wild dit seizoen niet ontbreken, onze favoriet: ‘Hertenribstuk met rode wijnsaus

HERTENRIBSTUK MET RODE WIJNSAUS

Afsluiten doen we met een paar overheerlijke desserts waarbij elke gast zijn vingers aflikt: ‘Appel in bladerdeeg’‘Gestoofde peer met miso-karamelsaus’ of ‘Parfait van kokos’.

APPEL IN BLADERDEEG

Hopelijk heeft u wat inspiratie kunnen opdoen met deze smakelijke suggesties.

We wensen u alvast een culinaire kerst en een gezond 2022 toe!

Ontdek hier al onze recepten